PENTAIR OG TRANBERG SAMARBEIDER OM OFFSHORE VINTERISERINGSLØSNINGER

Pentair, en ledende leverandør av elektriske varmekabelløsninger, har inngått en ny samarbeidsavtale med Tranberg AS.

31. januar 2017

LEUVEN, Belgia – 31. januar 2017 – Pentair, en ledende leverandør av elektriske varmekabelløsninger, har inngått en ny samarbeidsavtale med Tranberg AS. Tranberg er leverandør av høykvalitets belysning, oppvarming og rustfrie syrefaste koblingsbokser og kapslinger for marine, olje og gass og helidekk applikasjoner.

Ved å forene de beste løsningene fra de to ledende varemerkene innen heat-tracing og vinteriserings løsninger, Pentair’s Raychem og Tranberg, vil kundene få de sikreste, mest pålitelige og mest energieffektive integrerte vinteriserings løsninger for drift i arktiske områder.

Fra 1. januar 2017 ble derfor Tranberg AS eksklusiv forhandler for Raychems industrielle varmekabel løsninger for bruk i vinterisering i marine- og helidekkutstyr. Tranberg AS har også blitt ikke-eksklusiv forhandler i Norge for Raychems industrielle produkter og tjenester.

Rick Newell, Special Applications Manager i Pentair, forklarer: “Tranberg er et opplagt valg for oss. Når kundene våre jobber i arktiske offshore-miljøer, trenger de driftssikkerhet til enhver tid. Ved å kople Tranbergs ekspertise og vinteriseringskompetanse med Pentairs erfaring innen elektriske varmekabelløsninger og teknisk kompetanse, kan vi tilby kundene våre det aller beste av produkter, tjenester og kundestøtte.”

Han fortsetter: “Bransjen leter i stadig større grad etter energieffektive løsninger som ikke firer på kravene til sikkerhet og pålitelighet. For å oppnå dette er kundene våre avhengige av den grundige og solide kunnskapen vi har om utforming, teknisk utførelse, produksjon og installasjonsprosesser fra starten til slutten av prosjektet.”

Thomas Linkenheil, Managing Director i Tranberg, legger til: “Pentair er en ledende leverandør av heat-tracing løsninger og har vist at de har kompetanse på offshore-markedet. Dette, kombinert med vår ledende vinteriseringskunnskap, gjør at kundene våre kan dra nytte av engasjerte spesialister og få et komplett tilbud med kundestøtte og sikre, pålitelige produkter som er enkle å installere. Tranbergs integrerte vinteriseringsløsninger sammen med Raychem, er i samsvar med de nyeste internasjonale bestemmelser og retningslinjer som DNV-GL, slik at kundene våre kan være helt trygge.”

For mer informasjon om det nye samarbeidet, ta kontakt med Rick.Newell@pentair.com , Sveinung.Andersen@pentair.com , Thomas.Linkenheil@tranberg.com or Kjetil.tengesdal@tranberg.com

Mer produktinformasjon finner du på www.pentairthermal.com og www.tranberg.com

Om Pentair Technical Solutions
Pentair Technical Solutions er en globalt ledende virksomhet innenfor systemer og løsninger som sikrer industriell kontroll, elektriske komponenter, maskinvare for kommunikasjon, elektronisk utstyr, rør, tanker, tak og renner. De fremste merkevarene, Hoffman, Raychem, Schroff og Tracer, tilbyr et stort utvalg av standardiserte, tilpassede og skreddersydde løsninger for bransjene energi, industri, infrastruktur, kommersiell virksomhet, kommunikasjon, medisinsk utstyr, sikkerhet og forsvar.

OM PENTAIR PLC
Pentair plc (www.pentair.com) leverer bransjeledende produkter, tjenester og løsninger som dekker kundenes ulike behov knyttet til vann og andre væsker, varmehåndtering og beskyttelse av utstyr. Pentair hadde en inntjening i 2015 på 6,4 mrd. USD og ca. 28 000 ansatte over hele verden.

OM TRANBERG AS www.tranberg.com
Siden etableringen i 1901 har Tranberg designet, produsert og levert høykvalitets elektromekaniske produkter for bruk på skip og offshoreinstallasjoner. I 2006 ble Tranberg medlem av R. STAHL Technology Group. R. STAHL er verdens ledende leverandør av elektriske og elektroniske produkter og systemer for eksplosjonsbeskyttelse. I 2015 var det globale salget på 312,9 millioner EUR, og konsernet hadde totalt 1 894 ansatte.

Connection and Protection