Frostbeskyttelse for rør

Våre selvregulerende varmekabler gir en effektiv sikring av byggets rørledninger, selv under de tøffeste vinterforholdene. De er lette å designe, energieffektive og pålitelige.

Selvregulerende varmekabel for rør

Det er ikke alltid isolasjon utvendig på vannrør, sprinklersystem, avløpsrør og oljerør gir tilstrekkelig sikring gjennom vinteren. Våre selvregulerende varmekabelsystemer er konstruert for å kunne sikre rør fra frostskader og andre typer skader som kan oppstå i vinterhalvåret Frost-Protection-For-Pipes.jpg

Utprøvd, energieffektiv teknologi du kan stole på

Kjernen i et energieffektivt system er en kombinasjon av selvregulerende varmekabler og intelligente styringer. Vi har mer enn 40 års erfaring med å tilvirke selvregulerende varmekabler. Frem til i dag har mer enn 200000 km av våre varmekabler blitt installert over hele verden:

 • våre varmekabelsystemer er enkle å dimensjonere og installere
 • energieffektive og utprøvde løsninger
 • lang levetid

Vi tilbyr et komplett system

Vår løsning består ikke kun av varmekabel, men inneholder også tilbehør og energieffektive styringer:

varmekabler fra nVent RAYCHEM

Vi har et bredt sortiment av selvregulerende varmekabler for frostsikring av rør. Vår varmekabel ETL kan forlegges både innvendig (maks 60 m) og utvendig på rør (maks 100 m) og klarer de fleste frostsikringsbehov. ETL leveres i løpemeter og kan lengdetilpasses etter ønske. ETL finnes også tilgjengelig som FrostGuard i ferdige lengder med kaldkabel og plugg (IP44). Varmekabel FroStop Black, samt FS-produktene klarer tøffere forutsetninger i form av større rørdimensjoner og dårlig isolasjon. Disse produktene er kun ment for utvendig installasjon.

Komplett sortiment og tilbehør

Tilkoplings- og endeavslutningssett, festemateriell og koplingsbokser. FroStop Black og FS-produktene kan også benyttes sammen med RayClic hurtigkoplingssystem for enkel og tidseffektiv installasjon.

Styre- og kontrollenheter

TraceTemp
Termostat med føler. Leveres med 3 meter følerkabel.
FrostGuard-ECO
Plugg-inn termostat med føler. Beregnet for ETL FrostGuard.

 • RAYSTAT-ECO-10
  Termostat med føler (PASC-kontroll)
 • SBS-automatskap
  Ferdigkoplede automatskap som inneholder hovedbryter, jordfeilbryter, sikringer og styring
 • ACS-30
  Styring- og overvåkingssystem som kan regulere inntil 260 kretser.

guttersystem.jpg

Selvregulerende varmekabel for frostsikring av rør – vi gir deg support hele veien!

Våre selvregulerende frostsikringssystemer for rør støttes av hjelpemiddel og tjenester som gjør det enkelt for deg å løse ditt frostsikringsbehov. I tillegg til produkter av høyeste kvalitet tilbyr vi omfattende teknisk support for dine varmekabelprosjekter.

Vårt designverktøy TraceCalc.net forenkler planleggingen ved å hjelpe deg med produktvalg.

Programmet tilfører deg også en fortegnelse over nødvendig tilbehør, hvilket sikrer en korrekt installasjon.

Vi har resurser til oppbacking av våre kunder!

 • Kompetent salgsteam med høy tilgjengelighet
 • Teknisk rådgivning, prosjektering og dimensjonering
 • Tilbud i løpet av 24 timer
  Hurtige leveranser fra sentrallager
  Behov på plass om ønskelig
  Produkt- og applikasjon
 • Konsultasjon, feilsøking og reparasjon

Reduserer energikostnadene med inntil 80 %

Kan du oppfylle bærekraftkravene i moderne bygninger? Våre systemer har fokus på energieffektivitet. Vi har energibesparende styringer som selv beregner systemets optimale varmebehov ved hjelp av proporsjonal regulering som tar hensyn til omgivelsetemperatur (PASC). Når du benytter oss kan du alltid få hjelp til å velge rett reguleringssystem basert på dine forutsetninger og behov. Når du benytter oss kan du alltid få hjelp til å velge rett reguleringssystem basert på dine forutsetninger og behov .

Ved å påse at rør er riktig sikret i løpet av vinteren, kan du redusere vannforbruket og som følge av dette minske din klimapåvirkning.

Vintersikre dine rør

Ved å bruke nVent RAYCHEM produkter, kan du føle deg trygg. Vi har mer enn 40 års erfaring innen produksjon av selvregulerende varmekabler, og over 200000 km kabel er installert over hele verden. Ytterligere fordeler:

 • Lang levetid
  Med støtte av Arrhenius-testmetode og langvarig historikk
 • internasjonal bransjesertifisering
  Kvalitetssystem ISO9001 og produktsertifisering i henhold til IEC62395 og EN 60800
 • en fullstendig liste over ulike produktsertifiseringer
  UL, CSA, FM, BS, ÖVE, VDE, SEV, CSTB, SVGW, DVGW, CE
 • Inntil 10 års produktgaranti

Sikker selvregulerende frostsikring av rør

Alle selvregulerende varmekabler fra nVent RAYCHEM har en intelligent selvregulerende kjerne. Varmekablene kan krysses og overlappes ved ventiler, kraner og sprinkler – uten fare for overoppheting. I system sammen med noen av våre smarte styreenheter kan du spare både energi og penger.

Energismarte styreenheter for optimal drift

I forhold til en vanlig on/off-termostat som måler omgivelsetemperatur og aktiverer varmekabelsystemet til 100 % når en definert temperatur oppnås, normalt +5 °C, analyserer algoritmen for proporsjonal reguleringssystem (PASC) omgivelsetemperaturen og hvor hurtig temperaturen endres. Basert på denne informasjon beregnes en optimal energieffektiv driftsyklus.

En temperaturføler av på/av-typen vil også vanligvis være strømførende 100 % av tiden under settpunkttemperaturen. Vår PASC-aktiverte kontroll er strømførende kun en liten fraksjon av tiden. Resultatet er ytterligere besparelser uten å inngå kompromisser når det gjelder optimal frostsikring.

Energieffektiv frostsikring av rør til Arsenals nye stadion

Fotballklubben Arsenals stadion med plass til 60000 tilskuere i Nord-London trengte et energieffektivt frostsikringssystem for å sikre eksponerte kaldtvannsrør, cateringområder, hovedrør og sprinkleranlegg. Våre varmekabelsystemer kunne løse arenaens behov på et driftssikkert og energisnilt anlegg.

Tenk bare hva som kunne skje dersom rørene skulle fryse i stykker før en hjemmekamp. Derfor krever prosjekter som dette løsninger som oppfyller kundens meget høye krav. Byggefirmaet Buro Happold forespurte et sikkert og energisnilt system som kunne:

 • Løse behovet for frostsikring på den prestisjefylte stadion
 • være enkelt å installere
 • driftsikkert og energieffektivt

Energivennlig regulering

Takket være algoritmen for det proporsjonale reguleringssystemet (PASC) i RAYSTAT-ECO-10, sparer frostsikrings-anlegget på Arsenals fotballstadion mer enn 50 % energi sammenlignet med tradisjonelle løsninger som kun reguleres direkte av omgivelsetemperaturen.

Hurtig og enkel installasjon med smart tilbehør

Med RayClic hurtigkopling-system fikk Arsenal fotballstadion pålitelige tilkoblinger, skjøter og endeavslutninger på samtlige varmekabler. Disse kunne dessuten installeres mye hurtigere.

 • Varmekabler for frostsikring FS-A/B/C-2X
  totalt ble det installert 5.500 meter av den selvregulerende varmekabelen
 • RAYSTAT-ECO-10 styreenheter
  10 enheter regulerte hele anlegget på en energieffektiv måte

Relaterte produkter

Connection and Protection