Smart løsning for opprettholdelse av flyten i spillvannsrør

Spillvannsrør inneholder fett og olje, som ved lave temperaturer kan tykne. Riktig valg av varmekabel og styreenheter kan sørge for at spillvannsrørene holder rett temperatur slik at fett kan renne uhindret hele veien frem til fettavskilleren.

Hvordan oppdages telehiv?

Lave temperaturer i områder som fryserom, ishaller og andre kjøleanlegg som ligger direkte mot grunn må sikres, slik at kulden ikke trenger gjennom byggekonstruksjonen og ned i grunnen. Når marken under fryser og av den grunn ekspanderer, risikerer man å få teleskader på byggekonstruksjonen.

Varmekabel i fundamentet forhindrer telehiv. Effektiv beskyttelse mot telehiv er å installere en varmekabel i fundamentet under fryserommets isolasjon. Vi anbefaler alltid at installasjonen gjøres med reserve-sløyfer for å begrense konsekvensen ved en eventuell skade. For å oppfylle kravene i gjeldende byggestandarder, må dette systemet være miljøsikkert, energieffektivt og lett å installere. I tillegg vil et varmekabelsystem være vedlikeholdsfritt.

Vi tilbyr et komplett system

Vår løsning består ikke kun av varmekabel, men inneholder også tilbehør og energieffektive styringer.

 • Varmekabler fra nVent RAYCHEM
  kan både være selvregulerende og serieressistive. Valg av varmekabel baseres på kundens behov.
 • Komplett sortiment av tilbehør
  tilkoblingssett, endeavslutningssett, festemateriell og koplingsbokser
 • Styrings- og reguleringsutstyr
  som overvåker og regulerer varmekabelanlegget, slik at fundamentet holdes frostfritt. Styringene er forsynt med faseavbrudd-/jordfeilbryter for økt sikkerhet.

Vi har solgt varmekabel i Norge i mer enn 40 år

Varmekabelsystem har lenge vært vår spesialitet. I dag dekker vi alle applikasjonsområder innen gulv, rør, tak, mark og prosessindustri. Du finner oss over hele verden og vi er ledende når det gjelder produkter, system, support og service. I Norge har vi eksperter som hjelper deg med det du behøver fra tilbud til igangsetting og service.

06_FlowMaintenance_cm_thumbnail.jpg

Varmekabelsystem som sørger for flyt i spillvannsrør

Våre varmekabler holder rett temperatur på fete væsker som forekommer i spillvannsrør. Vår løsning bygger på enkel installasjon, utprøvet teknikk og krever ikke vedlikehold. Vi er ledende i verden når det gjelder varmekabelløsninger og kan tilby utprøvd teknologi og høyeste kvalitet:

 • effektivt system
  ved å installere et varmekabelsystem, kan man unngå dyre kostnader for avløpssug pga. at fete væsker har festnet i rørledninger.
 • utprøvd løsning
  vi har mer enn 40 års erfaring med produksjon av selvregulerende varmekabler og mer enn 400000 km av våre kabler er installert over hele verden.

Smart selvregulerende teknikk for è opprettholde flyt i spillvannsrør

nVent RAYCHEMs selvregulerende elektriske varmekabler justerer automatisk utgangseffekten for å kompensere for temperaturendringer. Varme genereres når strøm går gjennom den ledende polymerkjernen mellom lederne. Dette betyr at kablene kun produserer mer varme ved behov:

 • når temperaturen synker
  produseres det mer varme fordi antall elektriske baner gjennom kjernen øker
 • når temperaturen stiger
  får kjernen færre elektriske baner , hvilket fører til mindre varmeavgivelse

energieffektivt reguleringssystem for å bibeholde rett temperatur på væsken

 • Raystat-Control-10
 • SBS-xx-SV automatikkskap
  komplette automatikkskap med DIN-termostat og anleggsføler
 • Raystat-Control-10
 • ACS-30
  styrings- og overvåkingssystem som kan regulere opp til 260 kretser

Relaterte produkter

 • no related products Ingen relaterte produkter
Vis mer
Connection and Protection